Select Windows

Select Windows - vouwwand of harmonicadeuren aluminium in vtwonen metamorfose verbouwen of verhuizen

Aluminium vouwwand voor meer licht en ruimte in een vtwonen metamorfose

Select Windowspartner Verbouwcenter Ede plaatste tijdens de uitzending van vtwonen ‘Verbouwen of Verhuizen’ een aluminium vouwwand in een geschakelde woning in Veenendaal.  Presentatrice Nicolette van Dam bleef het tijdens de opnames maar herhalen: ‘Bizar; wat een enorm verschil’.

De woning in Veenendaal was té klein voor alle mensen die er vaak rondlopen, dus riep vtwonen stylist Frans Uyterlinde  de hulp in van Select Windows. Het kwam goed uit dat Verbouwcenter Ede de Select Windowspartner is in dit gebied, want volgens Jaap Hendriksen van Verbouwcenter Ede zat er namelijk maar één ding op: achterpui eruit, vouwwand erin. En zo geschiedde.

Aluminium vouwwand: veel glas,veel licht

Waar voorheen over vijf meter twee ramen en een deur zaten, staat nu een volglazen vijfdelige vouwwand met isolatieglas. Dit geeft natuurlijk een enorme hoeveelheid licht naar binnen en een mooi zicht naar buiten. En dat is wat Johan en Joke nodig hadden. Dit had wel wat voeten in aarde, want de achtergevel betrof natuurlijk een constructieve muur. Jaap draaide daar zijn hand niet voor om en liet een mooie constructieberekening maken. Het montageteam van Verbouwcenter Ede bracht een draagconstructie in de vorm van een latei aan. Het eindresultaat is subliem.

Aluminium harmonicawand in alle kleuren

Een aluminium vouwwand wordt ook wel een harmonicawand genoemd en is verkrijgbaar in alle kleuren. Frans koos zowel voor binnen als buiten voor de moderne kleur, antraciet. Omdat ze toch bezig waren, is ook de rode gevelbekleding aan de buitenzijde van het pand vervangen door kunststof gevelbekleding, in dezelfde antracietkeur. Zo is het mooi één geheel en hoeven de bewoners niets meer te schilderen.

Openslaande tuindeuren en schuifpui

Openslaande deuren of een schuifpui hadden ook een oplossing kunnen zijn, maar met een vijf meter lange volglazen vouwwand haal je toch het meeste licht binnen. Voor het gemak is in het midden van de vouwwand een loopdeur geplaatst. Nu is het niet nodig om de hele wand open te schuiven als je even snel de tuin in wilt lopen.

Vrijblijvend advies 

Wilt u ook meer licht en ruimte in huis en twijfelt u of u een schuifpui, openslaande tuindeuren of een vouwwand moet nemen, ga dan eens langs bij de Select Windows showroom bij u in de buurt. Onze adviseurs geven u graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden in uw woning. En u kunt de verschillende producten in de showroom bekijken en met elkaar vergelijken.

Vtwonen ‘Verbouwen of Verhuizen’

Kijk de uitzending van vtwonen ‘Verbouwen of Verhuizen’ van 13 december over de vouwwand hier terug en laat u inspireren.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp