Select Windows

Select Windows kunststof kozijnen - Kunststof dakkapel antraciet met wit bouwvergunning

Heeft u een bouwvergunning nodig voor een dakkapel?

De kogel is door de kerk: u heeft besloten om een dakkapel te plaatsen. U kunt niet wachten om de rommelzolder om te toveren tot een volwaardige kamer. Dat scheelt behalve ruimte, ook een heleboel licht. Maar heeft u er al bij stil gestaan of dit zomaar mag?

Ongestoord een dakkapel plaatsen

Aan de achterkant van uw woning kunt u vergunningsvrij een dakkapel plaatsen. Aan de voorzijde kán dit een ander verhaal zijn. Ook aan de zijkant (in geval van een hoekhuis) kán het zijn dat u een omgevingsvergunning aan moet vragen. Iedere gemeente gaat hier anders mee om. Het hangt er bijvoorbeeld maar net vanaf hoe groot uw dakkapel is; hoe hoog, diep en breed. Omdat we heel goed begrijpen dat dit voor u geen dagelijkse kost is, helpen wij u hier graag bij.

Vergunningsvrij betekent niet regelvrij

In veel gevallen kunt u gewoon vergunningsvrij een dakkapel op uw woning zetten, maar let wel: vergunningsvrij betekent niet vrij van regelgeving. U moet in alle gevallen voldoen aan het Bouwbesluit. Ook daar zijn wij in thuis. Onze op maat gemaakte dakkapellen zijn duurzaam en kwalitatief hoogwaardig en gaan de isolatiewaarde van het Bouwbesluit ruim voorbij. Het dak heeft een gemiddelde warmteweerstand van 6.0 m2 k/w RC. Wat dat precies inhoudt, leest u in onze uitleg over RC-waardes en U-waardes.

Helpen met bouwvergunning voor een dakkapel

We onderzoeken graag samen met u óf u een vergunning nodig heeft en vervolgens vragen we deze graag samen met u aan. We begrijpen als geen ander dat u voor een dakkapel kiest, want de voordelen liegen er niet om.

Voordelen dakkapel met kunststof kozijnen

  • Een dakkapel biedt extra daglicht en ruimte;
  • En wordt binnen één dag geplaatst;
  • De isolatiewaarde is zeer hoog;
  • Dankzij de materialen is uw dakkapel onderhoudsarm en hoeft u nooit meer te schilderen;
  • De waarde van uw woning stijgt;
  • U profiteert van 15 jaar garantie op uw dakkapel.

Meer weten over de Select Windows Dakkapel? Download dan hier onze brochure of kom langs in één van onze showrooms voor een vrijblijvend advies en offerte.

 

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp