Select Windows

Select Windows - Dag van de Duurzaamheid 10 oktober

Dag van de Duurzaamheid-tip: Verdien iedere maand geld met isolerende kozijnen

We moeten het -zeker vandaag tijdens ‘de Dag van de Duurzaamheid’- tussen onze oren zien te krijgen dat het belangrijk is om uw woning duurzaam te maken. De overheid heeft om die reden in 2007 het Energielabel geïntroduceerd.

Het belang van isoleren

We zagen deze week tijdens de uitzending van Radar dat de procedure van dit label (dat woningen duurzamer zou moeten maken) niet naar behoren werkt. Maar het belang van isoleren staat natuurlijk als een paal boven water. Zeker met het Klimaatakkoord is isolatie aan de orde van de dag. Dat doet u niet alleen omdat het moet, vanwege het milieu. Het zorgt ook voor waardebehoud van uw woning én om extra woongenot te creëren.

Onderhoudsarme kozijnen

Tijdens de uitzending van Radar zagen we het weer duidelijk naar voren komen: Waar een woning met een energielabel A € 375.000 opbrengt, is dit met een D-label slechts € 362.000. Dat scheelt nogal. Maandelijks maakt het ook een fors verschil. In het geval van de woning in genoemde uitzending betaalt men bij een D-label € 200 aan elektriciteitskosten, bij een A-label slechts € 80 per maand. Dat scheelt ieder jaar opnieuw € 1440. Daar kunt u prachtige sterk isolerende en onderhoudsarme kozijnen met isolatieglas voor aanschaffen. Die verdienen zichzelf dubbel en dwars terug.

Nooit meer schilderen

Omdat u kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien nooit meer hoeft te verven, heeft u díe kosten ook niet meer. En iedere dag opnieuw staat uw voordeur, draaikiepraam of openslaande deuren er stralend bij. U hoeft echt niet meer te doen dan af en toe met een vochtige doek erover heen.

Bezoek de showroom

Ga eens kijken in de showroom bij de Select Windows partner bij u in de buurt en laat u adviseren over duurzaam renoveren en energieneutraal wonen. Dat hoeft echt niet op 10 oktober - Dag van de Duurzaamheid, maar kan op elk moment dat u dat schikt. Let op: isoleren betekent ook ventileren. Ook daar praat de adviseur u graag over bij.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp