Select Windows

Select Windows Kunststof kozijnen - sponsoring TU Delft Huis van de Toekomst

Huis van de toekomst is af

Als innovatief bedrijf geeft Select Windows nieuwe verfrissende ideeën graag een kans. Zéker als het gaat om renovatie in de woningbouw. Mede dankzij de sponsoring van Select Windows zijn studenten van de TU Delft erin geslaagd een prachtig woonconcept te ontwikkelen.

Het huis van de toekomst is af. Binnenkort reizen de studenten met hun concept Prêt-à-Loger naar Versaille af. Ze doen daar samen met 20 universiteiten uit de hele wereld mee aan de Solar Decathon 2014, oftewel de Olympische Spelen voor de duurzame bouw.

Sponsoring TU Delft - Huis van de toekomst met kunststof kozijnen van Select Windows

De insteek van het Delftse concept is dat de bewoners hun typisch Hollandse woning behouden en een ruimere en betere leefomgeving krijgen. Betaalbaar, sociaal en helemaal duurzaam.
Vaak worden oude rijtjeshuizen afgebroken en vervangen door energiezuinige nieuwbouw. Maar studenten van de TU Delft laten met hun huis van de toekomst (zie video hieronder) zien dat het ook anders kan. Ze ontwikkelden een schil die over de bestaande woningen gelegd wordt terwijl bewoners gewoon kunnen blijven wonen. (vandaar de naam Pret-a-Loger: blijven wonen).

Presentatie in tuinen van Versailles

De uiteindelijke presentatie vindt van 28 juni tot en met 14 juli 2014 plaats in de tuinen van Versailles. Alle ‘inzendingen’ worden op 10 criteria beoordeeld (vandaar Decathlon). De bedoeling is dat 20 huizen gedurende twee weken zelfstandig moeten kunnen functioneren op zonne-energie en andere slimme technieken.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp