Select Windows

Select Windows Kunststof kozijnen - werken bij - inclusief werkgeverschap

Erkenning voor werkgeverschap op 'dag van de 1000 voorbeelden'

14 Maart 2019 stond in het teken van ‘inclusief werkgeverschap’ en de ‘dag van de 1000 voorbeelden’. Ook wij werden bezocht door een delegatie van VNO-NCW, Werkgeverservicepunt en mevrouw Kholoud Al Mobayed, wethouder van Hoorn . We werden met kadootjes, taart en aandacht in het zonnetje gezet.

Select Windows Kunststof kozijnen - werken bij - inclusief werkgeverschap
vlnr Carlien van der Vlugt - Select Windows, Ronald Koenen - adviseur sociaal ondernemen, en mevrouw Kholoud Al Mobayed - wethouder Gemeente Hoorn

Carlien van der Vlugt legt uit: “In onze fabriek in de kop van Noord-Holland worden kunststof kozijnen gemaakt en gekleurd. En bij ons werken inderdaad mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar dat is niet ingewikkeld, het gaat om de juiste match. Het werk moet passen bij de medewerker, maar geldt dat niet altijd? Het is belangrijk om iedereen in zijn waarde te laten, goed te begeleiden en voldoende aandacht te geven. Bijzonder? Wij vinden van niet. Trouwens, bij ons werken alleen maar bijzondere mensen...en we kunnen nog gemotiveerde productiemedewerkers gebruiken!”

Diversiteit op de werkvloer

In de productie werken ongeveer 40 collega’s en de diversiteit is groot. De leeftijd varieert van 20 tot 60, ze hebben allemaal een eigen verhaal en vertegenwoordigen 10 nationaliteiten, waarvan West-Fries er natuurlijk ook één is. De één begint heel vroeg, de ander blijft een uurtje langer…mits de plek in het productieproces dat toelaat. We hebben herintreders, Wajong-jongeren en mensen die het Nederlands nog niet helemaal machtig zijn in het team;  het enige dat ze allemaal gemeen hebben is dat ze man zijn én gemotiveerd om aan de slag te zijn!

Inclusief werkgeverschap

Carlien vervolgt: ‘Natuurlijk is het fijn dat er aandacht is voor ‘inclusief werkgeverschap’, maar wij zijn met name trots op ons team. In onze fabriek worden A-kwaliteit kunststof kozijnen geproduceerd en gekleurd door een goed op elkaar ingespeeld team. Bij het aannemen van nieuwe collega’s kijken we voornamelijk naar past deze werknemer bij ons, in het team en heeft hij de eigenschappen die nodig zijn voor zijn of haar taak in het proces. Een afstand tot de arbeidsmarkt is er namelijk alleen als je als werkgever niet bereid bent om die te overbruggen!

Versterk jij ons productieteam?

In het productieteam is nog plek voor gemotiveerde collega’s. Werk je graag met je handen, in een leuk en divers team en zoek je een nieuwe uitdaging of stageplek, dan drinken we graag een kop koffie met je! Bel voor een afspraak met 088- 97 22 200 en vraag naar Carlien van der Vlugt.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp