Select Windows

Select Windows kunststof kozijnen -

Op vakantie? Sluit ramen en deuren!

Als u vooraf de zaken niet goed regelt, kunt u zomaar tijdens de vakantie de buren aan de telefoon krijgen met de boodschap dat er in uw woning thuis is ingebroken. Doe daarom voor vertrek uw voordeur, achterdeur en schuifpui goed op slot en sluit al uw ramen. Houd ongenodigde gasten tijdens uw afwezigheid buiten!

Raam- en deurbeslag met Politiekeurmerk

Vanzelfsprekend doet u uw voor- en achterdeur op slot als u er ertussenuit gaat, maar is uw hang- en sluitwerk wel voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Select Windows heeft standaard op alle ramen, deuren én schuifpuien beslag dat voldoet aan dit keurmerk. Alle deuren zijn standaard uitgevoerd met kerntrekbeveiligend beslag. Dit voorkomt de bekende inbraakmethode kerntrekken, zodat inbrekers uw cilinder niet uit het slot van bijvoorbeeld uw voordeur kunnen trekken.

Vaak inbraken via voordeur en achterdeur

Geen overbodige luxe om hierover na te denken. Wist u dat de meeste inbrekers bij eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen hun slag slaan via de achterdeur (36%) en via een raam op de benedenverdieping (23%). Vaak komt de inbreker ook binnen via de voordeur (21%). Woont u in een appartement of flatgebouw, zorg dan vooral voor een voordeur, met goed hang- en sluitwerk. Inbrekers komen namelijk in 71% van de gevallen binnen via de voorzijde van een pand. Dit blijkt uit een onderzoek van de Stichting Nationale Inbraakpreventie.

Vakantie in eigen land

Van de mensen die ooit een woninginbraak mee hebben gemaakt in hun leven, zegt 40% dat ze eerder maatregelen getroffen zouden hebben om hun woning te beveiligen als ze de impact van een inbraak van tevoren kende. Kom niet in actie als het kalf al verdronken is. Inbrekers vieren nu eenmaal graag vakantie in eigen land, dus ben daarop voorbereid:

  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen, deuren en schuifpuien;
  • Hang niet (op social media) aan de grote klok wanneer u op vakantie bent;
  • Zorg dat uw woning er bewoond uitziet (geen stapels kranten en folders op de deurmat);
  • Laat uw buren weten wanneer u op vakantie bent, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden;
  • Berg waardevolle spullen uit het zicht op;
  • Zorg voor een bewoonde indruk (gebruik tijdschakelaars).

Inbraakveilige kunststof kozijnen

Een inbraak is nooit 100% te voorkomen, maar met inbraakveilige kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van Select Windows komt u héél ver. Select Windows adviseert u graag. Neem vrijblijvend contact op met de Select Windows partner bij u in de buurt.

Prettige vakantie!

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp