Service & Onderhoud

Het onderhouden van kunststof kozijnen is een vak apart, dat doe u niet zomaar. Bij Select Windows Drachten is dit in goede handen. Wij kunnen zowel reparatie als onderhoud, het afstellen van ramen en deuren (tot het schoonmaken en in de wax zetten en het lappen van uw ramen), in één pakket aanbieden. Hierbij kunt u denken aan een maandelijkse of jaarlijkse termijn (of anders in overleg).

Productkennis

Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel productkennis van hang- en sluitwerk. Bij een defect gaan onze monteurs het met plezier voor u oplossen, en in 90% van de gevallen het probleem opgelost als de monteur weer weg is. In enkele gevallen moeten er nieuwe onderdelen besteld worden en komen ze op een later moment bij u terug. Het vervangen van uw bestaande beslag, door bijvoorbeeld drie puntsluitingen met politiekeurmerk, behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Vast onderhoud

U zou ook kunnen kiezen voor vast onderhoud. Vast onderhoud betekent dat wij eens per half jaar of jaarlijks uw ramen en deuren controleren en indien nodig afstellen. Dat is beter voor de levensduur van de kozijnen, en het bespaard u op de lange termijn geld, aangezien we er in de meeste gevallen op tijd bij zijn.

Een onderhoudsbeurt bevat de volgende werkzaamheden:

  • preventieve inspectie;
  • direct afstellen van raam en deur;
  • een rapport met de eventuele gebreken;
  • tips om het gebruikersgemak te verbeteren;
  • servicedienst voor storingen.

Meer weten?

Neem een kijkje in onze showroom of maak gebruik van dit formulier!

Onderhoudstips

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Vervuiling door klimatologische invloeden zullen echter blijven. Het is daarom aan te bevelen uw kozijnen periodiek te reinigen. Dit kan bijvoorbeeld gelijktijdig gebeuren met het lappen van de ramen.

Reinigingsadvies

U kunt het kozijn schoonmaken met ieder normaal huishoudsopje, waarmee u ook het glas reinigt. Nooit schoonmaken met een schuurmiddel, schuurspons of agressief reinigingsmiddel. De kozijnopeningen bij draaiende delen goed reinigen i.v.m waterafvoer. Indien u het glas met spiritus reinigt, bestaat de mogelijkheid dat uw raam zwart wordt, doordat de zwarte beglazingsprofielen afgeven.

Hang en sluitwerk

De over elkaar schuivende delen kunt u licht voorzien van een zuurvrije olie (1 á 2 x per jaar is voldoende); Indien de schuivende delen een witte waas vertonen, dient dit vaker te gebeuren. Scharnieren nooit behandelen met olie of grafiet. Deze zijn namelijk vaak voorzien van nylonlagers, die door olie of grafiet aangetast worden. Het beslag dient jaarlijks, op de plekken waar dat met een oliespuitje is aangegeven, licht geolied te worden. Een deur of raam zal altijd enigszins aanlopen. In gesloten toestand, rust de kunststof deur of het raam iets onder op een oploopnok en geeft derhalve het idee bij het sluiten iets aan te lopen. Loopt een deur of raam te veel aan, laat u dit echter aan de vakman over.

Hoe verwijdert u wat en waarmee

  • Vet, verf, kitten, roet of siliconen: met wasbenzine; echter wel in beperkte mate gebruiken, daar anders verkleuringen ontstaan;
  • gips, kalk, mortel of spax: met water en zeep;
  • potlood, viltstift of balpeninkt: met een normaal reinigingsmiddel.

Wat moet u bij kunststof kozijnen NIET doen:

In de kunststof kozijnen, deuren of ramen boren/schroeven. U tast dan de constructie aan en u zou onherstelbare schade kunnen aanrichten, b.v. in verband met roestvorming van de inwendige stalen kern en verstoring van het afwatersysteem, aan de hang- en sluitwerk aanwezige stelschroeven draaien, de kozijnen schilderen.