Select Windows

Vaste ramen

Lang niet elk raam hoeft open

Woningen hebben kozijnen met als doel licht door te laten en een blik naar buiten te kunnen werpen. Heerlijk om het raam open te zetten en frisse lucht binnen te halen, maar lang niet alle ramen hoeven open te kunnen.

Denk aan een raam direct naast een deur (zijlicht) of een raam direct erboven (bovenlicht). Of wat dacht u van een raam in de achterpui, naast de schuifpui of openslaande tuindeuren? Ramen die niet open kunnen, noemen we vaste ramen.

Ventilatierooster in vaste ramen

Voor vaste ramen zijn er  tal van mogelijkheden. Afhankelijk van uw woonsituatie, de toepassingsmogelijkheden en uw wens maken we uw kunststof raam in onze eigen moderne Nederlandse fabriek op maat. In de kleur die u wenst. Omdat onze ramen goed isoleren, is het belangrijk dat u goed ventileert. Daarom adviseren we (vooral bij vaste ramen) een isolatierooster. U haalt dan zonder dat het raam open gaat, toch de benodigde frisse lucht naar binnen. Ook als u niet thuis bent.

Verschillende soorten isolatieglas

Een raam kiezen is één, maar welke soort isolatieglas laat u er in zetten? De keuze is groot. Van HR++ isolatieglas, zonwerend glas en brandwerend glas tot gehard glas en triple glas. Wij adviseren u graag. In een bovenlicht plaatsen we bijvoorbeeld vaak glas-in-lood tussen dubbelglas. In een zijlicht juist weer gelaagd glas. Maar alles kan, afhankelijk van uw wens.

Passende raamdecoratie

Als u het soort raam gekozen heeft, de kleur bepaald heeft en het soort glas duidelijk is, is het verstandig direct na te denken over de raamdecoratie. Wij leveren deze dan meteen exact passend mee. Ook hier bieden wij weer een keuze. De decoratieve binnenzonwering is afhankelijk van het gebruik van de ruimte en de ligging. In een keuken of badkamer is raamdecoratie van Screenline® handig. Uw plissé of jaloezieën zitten tússen het isolatieglas zodat vettigheid/nattigheid geen kans maken. In de woonkamer kan Verosol binnenzonwering ook een mooie oplossing zijn. U kijkt overdag lekker naar buiten, zonder dat u inkijk heeft.

Meer weten over vaste ramen?

Wenst u extra informatie over de mogelijkheden en voordelen van onze vaste ramen, of heeft u toch de voorkeur voor een draaikiepraam of een ander raam? Of bent u benieuwd naar de prijzen van onze op maat gemaakte vaste ramen? Neem dan contact met ons op of bezoek de showroom bij u in de buurt!

Alle partners van Select Windows mogen het VKG-keurmerk voeren. Zo bent u altijd verzekerd van kwaliteit en vakmanschap.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp