Select Windows

Schuiframen of boerderijramen

Schuifraam of boerderijraam, wat is dat?

Behalve vaste ramen en draaikiepramen hebben we ook optische schuiframen. Ook wel boerderijramen of Amsterdamse schuiframen genoemd.

Dit type raam is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Het lijkt alsof het onderste raam over het bovenste raam kan bewegen. Feitelijk komt het bovenlicht van een optisch schuifraam iets naar voren waardoor het een schuifraam lijkt maar het dus eigenlijk een heel praktisch kunststof draaikiepraam is.

Passend bij de stijl van de woning

Er wordt vaak gekozen voor een optisch schuifraam als de houten kozijnen van een klassieke jaren 30 woning, boerderij of ambtelijke woning worden vervangen. Bijvoorbeeld als de kozijnen rot zijn en mensen onderhoudsarme kozijnen wensen. De authentieke uitstraling van de woning blijft behouden, maar de bewoner profiteert van alle voordelen van een kunststof raam met bijpassende kunststof kozijnen.

In alle kleuren

Vaak denkt men dat een optisch schuifraam alleen van hout gemaakt kan worden, maar het tegendeel is waar. Het lijkt dankzij de rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®) en de veelzijdigheid aan kleuren met houtnerf structuur wel exact hout. Zeker met de LIGNA structuur is het verschil tussen hout en kunststof niet zichtbaar. Onze eigen moderne fabriek in Noord Holland maakt het op maat naar uw wens. 

Authentieke uitstraling

Omdat u kunt kiezen uit maar liefst 150 kleuren en structuren, maakt u het optisch schuifraam exact passend bij de stijl van bijvoorbeeld uw boerderijwoning, maar het raam schuift niet. Dat is maar goed ook, want echt praktisch waren deze ramen (die in 1685 voor het eerst in Nederland gebruikt werden) niet.

Verhuisraam

Als in een oudere woning een verhuisraam vervangen dient te worden, kan dat ook van isolerend, inbraakwerend en onderhoudsarm kunststof. We maken het identiek na. Met een draaikiepraam met ernaast een draairaam met ertussen een zogenaamde meedraaiende stolp. Het lijken 2 ramen, maar het is er maar 1. Ook bij kleinere dakkapellen is deze toepassing ideaal voor die grote opening.

Meer weten over optische schuiframen, verhuisramen of boerderijramen?

Wenst u extra informatie over de mogelijkheden en voordelen van onze optische schuiframen? Of bent u benieuwd naar de prijzen van onze op maat gemaakte boerderijramen/Amsterdams schuiframen? Neem dan contact met ons op of bezoek de showroom bij u in de buurt!

Alle partners van Select Windows mogen het VKG-keurmerk voeren. Zo bent u altijd verzekerd van kwaliteit en vakmanschap.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp