Select Windows

Kunststof kozijnen uit eigen fabriek

Kozijnen op basis van Schüco profielen

Select Windows produceert in haar eigen moderne Nederlands fabriek in Noord-Holland alle kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien zelf. De fabriek bestaat al bijna 30 jaar.

Kunststof Kozijnen fabriek

De fabriek produceert kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien op basis van Schüco profielen. Wij produceren voornamelijk op maat voor de Nederlandse particulieren huiseigenaar. Onze moderne fabriek in Zwaag is grotendeels computer gestuurd. Vanaf de planning en order intake tot en met het instellen van de diverse machinegestuurde onderdelen in het productieproces wordt er gebruik gemaakt van slimme software. Dit resulteert in een zeer efficiënt productiesysteem, minimaliseert fouten en heeft een zeer hoge leverbetrouwbaarheid tot gevolg.

Kozijnen versterkt met staal

Directeur van Select Windows, Amanda Knol licht toe: “We gaan voor topkwaliteit. Alleen vanuit een eigen fabriek hebben we daar continu controle op. We werken enkel met profielen van het vooraanstaande merk Schüco. Deze versterken we rondom met staal.”

Ontwikkeling van kunststof kozijnen 

De fabriek draait al sinds 1990 en ontwikkelt continu met de markt mee. Zo zijn de kunststof kozijnen van Select Windows inmiddels niet meer te onderscheiden van houten kozijnen. Dat komt onder andere door de toepassing van de rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®), het verdiept liggend profiel, de keuze uit 150 kleuren/structuren en natuurlijk door de toepassing van de vlammende houtnerf structuur van Ligna. Voorheen kon je een kunststof deur nog weleens herkennen aan de platte scharnierkapjes aan de buitenzijde. Deze hebben een aantal jaar geleden al plaatsgemaakt voor slanke rolbandscharnieren. Ook ontwikkelden we het zogenaamde Energie kozijn dat met een extreem lage U-window waarde geschikt is voor energieneutraal wonen.

Nieuw: meer keuze in uitstraling en betere isolatie

Met de introductie van een nieuw kozijn profiel van Schüco (LivIng), biedt Select Windows u een nog grotere keuze in kozijn uitstraling. Afhankelijk van uw voorkeur kiest u voor een kozijnprofiel van 112 millimeter (Hollands Accent) of een 120 millimeter diep kozijnprofiel.  U heeft bij het 120 mm profiel de keuze uit 6 graden (Hollands Blok) of 15 graden (Hollands Facet). 

Select Windows Kunststof kozijnen - meer keuze in uitstraling en betere isolatiewaarde - Blok-Facet-Accent

Voordelen kunststof kozijnen

Er zijn dus eigenlijk alleen nog maar voordelen aan kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien:

  • ze zijn onderhoudsarm (nooit meer schilderen);
  • duurzaam (gaan wel 40 jaar mee);
  • isolerend (kunststof zet niet uit, krimpt niet en rot niet)
  • inbraakwerend (staal in het kozijn en standaard inbraakwerend beslag).

Kwaliteitskeurmerken

Omdat de kwaliteit top is en we daar ook continu zelf de controle op hebben zijn, voert onze fabriek diverse keurmerken:

  • VKG keurmerk, toezicht op productie, gegarandeerde kwaliteit
  • Komo-keurmerk; tijdens de productie worden de kozijnen getest op o.a. sterkte
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen; het hang en sluitwerk voldoet aan de strengste eisen voor uw veiligheid
  • ISO9001; de fabriek is continu met de kwaliteit van de prestaties bezig zijn en daardoor wordt er efficiënter en effectiever gewerkt.

Vanwege deze keurmerken, geven wij maar liefst 15 jaar garantie op de producten uit onze fabriek.

Direct helemaal klaar

Groot voordeel van de eigen fabriek is dat we extra wensen direct toepassen. Denk aan exact passende horren in de kozijnen, Screenline® raamdecoratie tússen uw isolatieglas of glas-in-lood in het kozijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en op deze manier leveren we dus daadwerkelijk maatwerk en is geen één kozijn hetzelfde. Zo bent u direct helemaal klaar en hoeft u nergens meer naar om te kijken.

Exacte maten opmeten van kozijnen

Ieder kozijn is anders en elke wens is verschillend. Onze Select Windows partners bevinden zich met hun showroom verspreid over het land. Ook bij ú in de buurt is er één te vinden. Zij adviseren u zowel vanuit de showroom als bij u thuis graag over producten die het woongenot ten goede komen. Als u eruit bent wat voor u de beste keuze is, wordt de exacte maat opgemeten. De order van kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien gaat direct door naar de fabriek zodat de productie voorbereid kan worden.

Alle partners van Select Windows mogen het VKG-keurmerk voeren. Zo bent u altijd verzekerd van kwaliteit en vakmanschap.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp