Select Windows

Draaikiepramen

Draaikiepraam of kiepkantelraam? Hoe noemt u het?

Als een raam zowel kan draaien als kan kiepen noemen we dit een draaikiepraam. Ook wel kiepkantelraam genoemd. U kunt dit type raam ‘gewoon’ open zetten, maar ook kiepen. Een handige en prettige manier om te ventileren. De wind wordt via het plafond de kamer in gecirculeerd.

Met een draaikiepraam bepaalt u zelf hoeveel lucht u binnen laat. We hebben namelijk vier ventilatiestanden in de kiepstand. Ventileer gerust als u niet thuis bent, want dankzij het ROTO beslag (garantie 10 jaar) voldoet het raam dankzij een speciale unit ook in de kiepstand aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit is uniek.

Rondom ventileren

U kunt ook kiezen voor het PADK-beslag (van het merk Winkhaus). Hiermee ventileert u het draaikiepraam 6 millimeter rondom. Het raam komt in z’n geheel een stukje naar binnen, waardoor er rondom ventilatieruimte ontstaat. Deze manier van ventileren van uw draaikiepraam voldoet al langer aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wilt u een dekbed luchten? Dan gebruikt u de draaifunctie van het raam.

Raamdecoratie

Om wind en regen geen kans te geven, kunt u optioneel kiezen voor Screenline® raamdecoratie. Uw plissés of jaloezieën zitten bij dit systeem tússen het isolatieglas. We kunnen ook (zonder schroef- of boorgaten) Verosol binnenzonwering op uw draaikiepraam monteren. Het weert de warmte van buiten en houdt in de winter de warmte binnen. Naast functioneel is de binnenzonwering ook bijzonder decoratief en in diverse kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.

Van binnenuit schoonmaken

Waar houten draairamen vaak naar buiten draaiend zijn, passen wij naar binnen draaiend toe. Hierdoor kunt u van binnenuit de ramen aan de buitenzijde schoonmaken. Bovendien regent het op deze manier niet binnen.

Voordelen draaikiepraam: 

  • Handig om te kunnen draaien én kiepen;
  • verschillende mogelijkheden van openen en ventileren;
  • inbraakwerend, onderhoudsarm en goed geïsoleerd;
  • een prettige manier van ventileren (via het plafond);
  • verdektliggende scharnieren;
  • vier kiep ventilatiestanden;
  • veilig ventileren als u van huis bent (zowel met PADK van Winkhaus als met ROTO-beslag);
  • Geproduceerd in eigen moderne Nederlandse fabriek;
  • 10 jaar garantie op het beslag.

Klepraam of valraam

Om de kookluchtjes in de keuken te verjagen, is het niet altijd prettig om de keuken- of achterdeur open te zetten. Daarom zien we vaak een bovenlicht dat open kan. U kunt kiezen uit een klepraam dat naar buiten toe open draait of een valraam, dat naar binnen valt.

Meer weten over draaikiepramen, klepramen of valramen?

Wenst u extra informatie over de mogelijkheden en voordelen van onze draaikiepramen? Of bent u benieuwd naar de prijzen van onze op maat gemaakte draaikiepramen/kiepkantelramen of vaste ramen? Neem dan contact met ons op of bezoek de showroom bij u in de buurt!

Alle partners van Select Windows mogen het VKG-keurmerk voeren. Zo bent u altijd verzekerd van kwaliteit en vakmanschap.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp