Select Windows

Select Windows kunststof kozijnen - Select Windows - Isoleren en ventileren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden - draaikiepraam

Isoleren en ventileren - onlosmakelijk met elkaar verbonden

Onderhoudsarme kozijnen isoleren beter dan houten of aluminium kozijnen. U verliest amper energie. Maar let op: isoleren en ventileren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat klinkt tegenstrijdig, maar is belangrijk voor een gezond binnenklimaat voor uzelf en uw gezin.

Als alles zo goed geïsoleerd is tegenwoordig, hoe komt er dan schone lucht naar binnen? Vroeger zorgden de kieren in de woning met enkel glas voor luchtverversing. Nu zouden we vaker een raam open moeten zetten, maar dat doen we niet. We hebben per slot van rekening niet voor niets voor isolerende kozijnen, ramen en deuren gekozen. U verliest weliswaar wat energie, maar ventilatie is hard nodig voor de gezondheid. Het zorgt voor toevoer van verse lucht (zuurstof) en afvoer van CO2, radon, stofdeeltjes, vocht en ongewenste geuren. Gebrekkige ventilatie tast de kwaliteit van lucht aan en kan nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van uw woning én de gezondheid van u en uw gezinsleden.

Zorg voor continue luchtstroom

Onderzoek wijst uit dat het slecht is gesteld met de luchtkwaliteit in de gemiddelde woning. Daardoor kunnen bewoners ziek worden, want vervuilde lucht heeft een negatief effect op allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen. Maar er is ook een aantoonbaar negatief verband met het leveren van prestaties en ziekteverzuim; dit is met name van belang in scholen en kantoren.

Af en toe een raam open zetten is goed om even lekker door te luchten. Maar dat is iets anders dan ventileren. Ventilatie zorgt continu voor een luchtstroom in huis. Dat is ook de reden dat er onder een binnendeur altijd 1,5 cm ruimte moet zitten en er ventilatiemogelijkheden in of rondom het kozijn aanwezig zijn.

Klepraam en draaikiepraam

Directeur Amanda Knol van Select Windows tipt: “Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie onmisbaar. Het is verstandig goed te kijken waar u bijvoorbeeld  ventilatieroosters laat plaatsen. Waarom recht achter uw zithoek? Dan heeft u continu de trek in uw nek. Een ventilatierooster kan ook aan de andere kant van de kamer geplaatst worden.”

Vindt u de ventilatieroosters niet mooi of niet prettig? Kies dan om te luchten via een klepraam of draaikiepraam. Onze draaikiepramen hebben standaard vier ventilatiestanden. Zo kunt u behalve luchten ook prima ventileren. Of u kiest voor  het parallelle ventilatiebeslag; een ventilatiestand van 6 mm. rondom. Het raam komt in z’n geheel een stukje naar binnen, waardoor er rondom ventilatieruimte ontstaat. Daarbij is het  raam in openstaande toestand Politiekeurmerk Veilig Wonen, zelfs als u niet thuis bent.

Ramen open, verwarming uit

Even de ramen tegenover elkaar openzetten is uitstekend om de vuile lucht te verwijderen en schone lucht binnen te halen, maar doe de ramen na een half uur weer dicht. Anders verstoort u met het luchten de ventilatie. O ja, en zet u de ramen even open, zet dan de verwarming uit. Anders stookt u voor de buitenlucht. Dát is pas zonde!

Kom voor advies over isoleren en ventileren naar de showroom

Ventileren is een vak apart. Zet u vaak het raam in de badkamer open nadat er gedoucht is? Bij koud weer kunt u dat beter niet doen. De kou die u binnenhaalt, zorgt júist voor schimmel. Gebruik liever ventilatie via een rooster in uw badkamerraam of mechanische ventilatie. Bent u voornemens onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui te plaatsen? Laat u dan in de showroom van de Select Windows partner bij u in de buurt informeren en vraag vooral ook naar ventilatie. Dan kunt u direct op de juiste plekken ventilatieroosters in de kunststof kozijnen laten plaatsen.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp