Select Windows

Dakramen: meer daglicht en ventilatie

Een dakraam van ROTO geeft veel licht en daardoor het gevoel van extra ruimte. Het is bewezen dat daglicht niet alleen wonderen doet voor uw huis, maar ook voor uw gemoedstoestand. Behalve extra daglicht is ook ventilatie van belang voor uw gezondheid. Dankzij het ventilatierooster kunt u ventileren zonder het dakvenster te openen. Maar u kunt natuurlijk ook uw dakraam openen om de lucht te verversen.

Hoe kiest u een dakraam?

Dakramen zijn er in diverse uitvoeringen. Het scharnierpunt verschilt per versie; zo scharniert een middentuimelraam in het midden, een toptuimelraam bovenin op driekwart en het uitzettuimelraam helemaal bovenin.

Ook zijn er zijn verschillende standaardmaten, maar ook op maat zijn er veel mogelijkheden. En qua grepen, veiligheid en ventilatieroosters zijn er verschillen. Desgewenst leveren we bijpassende functionele raamdecoratie, die perfect passend in het dakvenster verwerkt kan worden. Het is geheel afhankelijk van uw woonwensen en de functie van de ruimte waarin u het dakraam bedacht heeft, welk venster er het beste bij u past. Ons advies? Laat u vooral door een adviseur bijpraten, bij u thuis of in een showroom bij u in de buurt.

Schoonmaakstand

Met de greep onderaan het raam opent u het dakvenster 45 graden. Draait u dezelfde greep een kwart verder dan komt het raam in de schoonmaakpositie en kunt u het raam vanuit de binnenzijde aan de buitenkant schoonmaken.

Grepen 


De grepen zitten bij alle typen onder in het raam zodat u er gemakkelijk bij kunt. Het middentuimelraam heeft als toevoeging een vierpuntsluiting en is dus beter isolerend en extra inbraakwerend.

Geen vergunning nodig

Omdat een dakvenster vaak geen grote constructieve aanpassingen vereist, is een dakraam vergunningsvrij. Voor een relatief laag bedrag creëert u dus een enorme hoeveelheid extra licht op die donkere zolderkamer. Roto dakramen zijn in diverse standaardmaten, maar ook op maat is veel mogelijk.

Voordelen van dakramen:

  • 15 jaar garantie;
  • geen constructieve ingreep, dus betrekkelijk eenvoudig en goedkoop;
  • zowel in standaard maten als op maat leverbaar;
  • mogelijk in buitenkappen in de RAL-kleur die u wenst;
  • voorzien van ventilatierooster en Politie Keurmerk Veilig Wonen; 
  • alternatief voor een dakkapel;
  • geen omgevingsvergunning* nodig. (* behalve bij Rijksmonument)

Wilt u meer weten over dakramen?

Wens u meer informatie over onze dakvensters of bent u benieuwd naar de prijzen van een middentuimelraam, toptuimelraam of uitzettuimelraam? Neem dan vrijblijvend contact op met ons of bezoek de Select Windows showroom bij u in de buurt.

Middentuimelraam

Toptuimelraam

Uitzettuimelraam