Select Windows

Select Windows levertijd kunststof kozijnen

Hoe lang is de levertijd van kunststof kozijnen?

“Sinds we weten dat kunststof kozijnen en houten kozijnen nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden zijn, hebben we besloten voor kunststof kozijnen en zijn voor een draaikiepraam en een achterdeur gegaan. De levertijd bij Select Windows viel me 100% mee. In ons geval nog geen 8 weken.”

 “Toegegeven: we hebben het redelijk standaard gehouden,” vertelt een vriendin mij op een verjaardag. Het zette me aan het denken: Hoe zit dat eigenlijk met een levertijd van kunststof kozijnen?

Maximaal 6 weken levertijd

Directeur Amanda Knol van Select Windows vertelt dat de levertijd bij de 17 Select Windows partners die verspreid zitten over het land maximaal zes weken is. In die tijd produceren wij bijvoorbeeld een raam met een bijpassend kozijn, volledig voorzien van isolatieglas, beslag, scharnieren, horren en roosters. “Als één van onze partners een kozijn bestelt, zet hij dat rechtstreeks in het systeem van onze eigen fabriek in het Noordhollandse Zwaag. De kans op fouten is daarmee minimaal.”

Schüco profielen

Iedere woonsituatie en woonwens is weer anders, dus we hebben niets op voorraad. Enkel Schüco profielen natuurlijk. Deze levering verloopt al járen volgens betrouwbare afspraken en een strakke planning. De profielen worden gekleurd in de eigen fabriek ColorNed in één van de 150 kleuren en structuren uit het standaard assortiment. Vervolgens worden ze rondom verstevigd met het zwaarste staal en op maat gemaakt.

Eigen monteurs

Via een gestroomlijnd automatiseringsproces komt de ruit, eventueel met zonwering tússen het isolatieglas, het beslag, de panelen, de dorpel, etc. op één punt in de fabriek bij elkaar waardoor het product kant en klaar naar de partner gaat. “De eigen professionele monteurs hebben bij de klant thuis ingemeten dus ze weten dat de schuifpui, het raam of de deur exact past,” vertelt Amanda trots.

Zelf fabriceren en kleuren

De levertijd van kunststof kozijnen is bij Select Windows kort. Ongeacht de kleur of het formaat is de levertijd van onze fabriek maximaal zes weken. In speciale gevallen kán dit sneller. Simpelweg omdat Select Windows vanuit de eigen fabriek fabriceert en kleurt. Zeker als het een standaard kleur betreft kan een profiel binnen een paar dagen omgetoverd worden tot een raam of deur voorzien van beslag en scharnieren in dezelfde kleur als het kozijn. Daarbij komt dan nog de tijd voor het showroombezoek, vooraf inmeten, plannen en montage. En dat betekent dat er tussen de eerste stap in de showroom en genieten van nieuwe kozijnen, ongeveer 8-12 weken zitten.

De volgende stappen zijn nodig om tot een perfecte levering van een kunststof kozijn, raam, deur of schuifpui te komen:

  • showroombezoek (zien is geloven);
  • advies (wat wilt u écht en welke keuzes heeft u?);
  • offerte (geen verrassingen achteraf);
  • inmeten en tekening (duidelijkheid voorop);
  • productie in eigen fabriek (op basis van Schüco profielen);
  • kleuren in eigen fabriek (keuze uit 150 kleuren met mat, metallic of houtlook structuur);
  • montage afspraak inplannen (afspraak is afspraak);
  • montage door eigen vakkundige monteurs (professionals die het vak verstaan).

Select Windows kunststof kozijnen - werkwijze select windows

Bezoek de showroom en profiteer mee!

Wilt u ook op korte termijn profiteren van kunststof kozijnen (onderhoudsarm, isolerend en inbraakwerend), neem dan contact op met de Select Windows partner bij u in de buurt of bezoek de showroom. Voordat u het weet, zit u er ook warmpjes bij deze winter. Informeer vooral even naar de oogstrelende LIGNA structuur. U weet niet wat u ziet: een zijdeglans vlammende houtnerf structuur in zeven trendkleuren die exact op hout lijkt.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp