Select Windows

Select Windows kunststof kozijnen - energiebespaarlening

Nieuwe subsidie voor energiebesparing eigen huis

In deze financieel uitdagende tijd is het goed na te gaan op welke manieren u uw vaste lasten kunt verlagen. Eén van die manieren is het investeren in een energiezuinige woning.

Verduurzamen van uw woning

Woningeigenaren overwegen bewuster dan ooit of de eigen woning misschien opnieuw geschikt kan worden gemaakt aan hun actuele wensen. Behalve ruimtelijke indeling of modernisering is ook een andere vraag aan de orde: is het interessant om te investeren in het verduurzamen van uw woning?

Ja, want bij een energiezuinige woning hoeft u niet meteen te denken aan een ingrijpende verbouwing, want veel van deze werkzaamheden vergen minimale inspanning. Bovendien biedt een energiezuinige woning u een aangenaam binnenklimaat, het waardebehoud van uw woning en een besparing op uw energiekosten.

Subsidie op energiebesparende maatregelen

In het kader van het Belastingplan 2016 is er een budget van 20,5 miljoen euro beschikbaar voor energiebesparende maatregelen van woningeigenaren en verenigingen van eigenaren. Naast subsidie op HR++ isolatieglas i.c.m. minimaal één extra energiebesparende maatregel (bijv. spouwmuurisolatie) is er nu ook subsidie beschikbaar voor aanvullende energiebesparende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren en energiezuinige kozijnen (alleen mogelijk i.c.m. triple glas, dus). Indien u wilt profiteren van de subsidie op deze aanvullende maatregelen dient u daarnaast gebruik te maken van twee extra energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld: triple glas en spouwmuurisolatie. De minimale hoeveelheid m2 hangt af van het type woning.

Duurzaam investeren met een energiebespaarlening

Indien u niet beschikt over eigen financiële middelen voor een duurzame investering is het ook mogelijk een gunstige lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. De nieuwe subsidie en zo’n lening zijn te combineren. Er is nu een aantrekkelijke lening met gunstige voorwaarden beschikbaar, de zogenaamde energiebespaarlening.nl

Wat moet u doen?

Subsidie aanvragen is vanaf 15 september 2016 mogelijk via internet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl). Indien u nog vragen heeft over de subsidie voor energiebesparende maatregelen kunt u ook contact opnemen met een van onze partners. www.selectwindows.nl/showroom/. Zij helpen u graag verder.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp