Select Windows

Select windows Inbraakveilige kozijnen - 5 tips voor de donkere dagen

Inbraakveilige kozijnen - 5 tips voor donkere dagen

In december begint het tegen 4-en al te schemeren en is het om half 5 donker. Gezellig: lekker vroeg de gordijnen dicht en de kaarsen aan als u dineert met vrienden en familie. Heerlijk! Tenminste als u thuis bent, want anders is het opletten geblazen. Het dievengilde werkt namelijk gewoon tijdens deze feestmaand. Wij geven u graag 5 tips voor donkere dagen.

Voorkomen is beter dan genezen

Zorg dat u na een leuke afspraak ook weer prettig thuiskomt in uw gemoedelijke huis. Of wacht u liever eerst totdat ze een keer uw woning ongevraagd binnen zijn geweest? Voorkomen is beter dan genezen. Maak het de dieven tijdens uw afwezigheid niet te makkelijk.  Als zij merken dat ze elders sneller hun slag kunnen slaan, laten ze úw woning namelijk links liggen. Zo werkt het!

Inbraakveilige kozijnen - 5 tips voor donkere dagen

  1. laat als u niet thuis bent, een lichtje branden (eventueel met een timer);
  2. sluit ramen en deuren en doe de deur op slot (ook als u even naar de slager bent);
  3. leg een (op maat afgezaagde) bezemsteel achter het schuifdeel van de schuifpui;
  4. zorg voor inbraakwerende kozijnen met de juiste sloten;
  5. leg kostbare spullen uit het zicht.

Veilig met kunststof kozijnen

Met onderhoudsarme kozijnen van Select Windows weet u zeker dat u veilig zit. Niet zo vreemd, want wij versterken onze kunststof kozijnen (op basis van Schüco profielen) in onze eigen moderne Nederlandse fabriek helemaal rondom met staal. Hier is geen doorkomen aan. Alle sloten op onze voordeuren en achterdeuren zijn standaard voorzien SKG*** beslag. Dat betekent dat alles voldoet aan de strenge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zelfs ons Winkhausbeslag op draaikiepramen (dat rondom 6 millimeter naar voren komt om te kunnen ventileren) is in ‘geopende’ stand officieel Politiekeur.

Geen verschil met houten kozijnen

Een nadeel: een inbreker ziet niet gelijk dat hij te maken heeft met oerstevige kunststof kozijnen. Dit komt omdat kunststof kozijnen dankzij allerlei innovaties, kleuren en structuren tegenwoordig niet meer te onderscheiden zijn van hout. Áls een inbreker probeert binnen te komen, merkt hij al snel hoe laat het is: Tijd om te vertrekken. Het gaat namelijk veel te veel tijd en lawaai kosten. Dan maar liever z’n slag slaan bij een andere woning.

Bezoek de showroom

Wilt u ook met een gerust hart elders de feestdagen doorbrengen? Bezoek dan een showroom van de Select Windows partners bij u in de buurt en laat u informeren over onderhoudsarme, isolerende en inbraakwerende kunststof kozijnen, ramen en deuren.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp