Select Windows

U-waarde van kunststof kozijnen

Wat is de U-waarde van kunststof kozijnen?

Het meest isolerende kozijn, is een kunststof kozijn. Dat is glashelder. Tóch bent u er dan nog niet, want zo’n 15% van de warmte gaat via het glas verloren. Met isolatieglas als bv triple glas is veel winst te behalen. Ga voor de laagste U-waarde! Maar hoe bereken je de U-waarde van kunststof kozijnen?

Wat is een U-waarde?

Als u ooit een woning gebouwd of gerenoveerd heeft, kent u vast de term ‘U-waarde’. Dit getal geeft een indicatie van de warmte die verloren gaat door het glas. Hoe lager dit getal, hoe minder warmte via uw ruiten verloren gaat. Maar wat is die U-waarde nu precies?

Ug-waarde, Uf-waarde, psi-waarde en U-Window-waarde

De U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) bestaat uit drie delen:
1) Ug-waarde. Dit is de U-waarde van het Glas, hoeveel warmte gaat verloren via het glas?
2) Uf-waarde. Dit is de U-waarde van het raamprofiel, hoeveel warmte gaat verloren via het Frame/kozijn?
3) PSi-waarde (Ψ). Dit is de isolatie waarde van de afstandshouder van het glas (die het dubbel of driedubbel glas samenhouden).

De U-Window waarde is dus de isolatiewaarde van het glas in het kozijn waarbij de randverliezen van raam en kozijn zijn meegenomen. Dát is dus de waarde die u zo laag mogelijk moet zien te krijgen.

Triple glas

Om een lage Uw-waarde te halen, is het dus de kunst een goed isolerend kunststof profiel én de best isolerende beglazing te kiezen. Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien isoleren het allerbeste, dat is duidelijk. Qua glas is triple glas het best isolerend. Maar dat glas is dikker en past niet in ieder raamprofiel.

Schüco LivIng profielen

Daarom heeft Select Windows de afgelopen jaren in samenwerking met Schüco aan LivIng profielen gewerkt. In deze profielen is er ruim een centimeter extra ruimte voor dikker glas. Met dit vernieuwde Schüco profiel i.c.m. triple glas behaalt u dus een Uw-waarde onder de 1. Dat scheelt niet alleen in uw woongenot, u merkt het ook zeker aan uw energierekening.

Functionele raamdecoratie

In het assortiment van Select Windows vindt u ook binnenzonweringsproducten van Verosol. Dankzij de goede isolerende en reflecterende eigenschappen leveren deze sfeervolle plissés, rolgordijnen, paneelgordijnen en lamellen ook nog een bijdrage aan het verlagen van de U-Window waarde.

Strengere milieu eisen

Gaat u dus bouwen of renoveren, kies dan het juiste Schüco profiel dat past bij de stijl van uw woning. De energienormen worden steeds strenger en het zou toch zonde zijn als over een paar jaar blijkt dat uw kozijnprofiel geen triple glas aan kan.

Enkel glas, dubbel glas, HR++ glas en triple glas

Na enkel glas (Ug-waarde 5.8) en dubbel glas (Ug-waarde 2.8), en HR glas (Ug-waarde 2.0), kregen we HR++ glas (Ug-waarde1.1). Inmiddels is triple glas al veelgebruikt (Ug-waarde 0.6).

Bezoek de showroom voor advies op maat

Bezoek de showroom van de Select Windows partner bij u in de buurt en laat u adviseren over de isolerende, inbraakwerende en onderhoudsarme kunststof kozijnen en de variaties in isolatieglas. De U-Window waarde varieert. Iedere woning is anders, er zijn verschillen tussen ramen, deuren en schuifpuien. Een vast raam, draaikiepraam, voordeur, schuifpui of openslaande tuindeuren hebben allemaal een andere, unieke U-Window waarde, afhankelijk van glaskeuze, vulling en afmeting van het betreffende kozijn. Ook de ligging van de woning en de gezinssamenstelling spelen een rol. Laat u goed informeren en adviseren, en laat desgewenst de u-waardes berekenen. Voor wanden, vloeren en dak gelden overigens andere isolatiewaardes; deze noemen we RC-waardes. Onze partners verzorgen graag een woonadvies op maat.

Subsidie op energiebesparende maatregelen

De kans is groot dat u met aantrekkelijke subsidies en financieringen vrij eenvoudig de slag kan maken voor uw woning. Informeer bij uw gemeente en kijk eens op www.energiebespaarlening.nl. Onze partners kunnen u ook hierin adviseren.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp