Select Windows

Select Windows Kunststof Kozijnen - triple glas

Triple Glas

Met drievoudig isolerende beglazing beter bekend als triple beglazing of triple glas, is het mogelijk om het warmteverlies via ramen en deuren nog verder te beperken en het (woon)comfort te verhogen ten opzichte van dubbelglas. Triple glas bestaat uit drie platen glas met daartussen een spouw gevuld met lucht of gas.

Triple beglazing biedt een uitstekende thermische prestatie. Door een zeer lage Ug-waarde tot zelfs 0,6 draagt het bij aan een optimale energiebesparing. Hierdoor wordt het milieu minder belast en daalt het energieverbruik in de woning.

Lagere Ug-waarde

In vergelijking met gewoon dubbelglas heeft triple glas een nog lagere Ug-waarde. HR++-glas behaalt een Ug-waarde van 1,1 W/m2K. Met triple glas is een Ug-waarde van 0,6 W/m2K haalbaar. Het isolatieglas bestaat dan standaard uit drie bladen 4 millimeter floatglas en daar tussen twee Argon gasgevulde spouwen van minimaal 12 of 14 millimeter.

Meer comfort door triple glas

Triple beglazing heeft nog een ander voordeel ten opzichte van dubbelglas. Door de dubbele luchtspouw zal de oppervlaktetemperatuur van de binnenruit bij triple beglazing hoger zijn. Ook koelt het minder af bij extreme weersomstandigheden en koude wind dan bij dubbelglas. Dit zorgt voor minder koudeval langs het raam en maakt het glas zeer geschikt voor combinaties met zogenaamde LTV-oplossingen (Lage Temperatuur Verwarming), zoals bijvoorbeeld een woning met alleen vloerverwarming. Het leidt tot energiebesparing en hoger wooncomfort.

Kortom; met onderhoudsarme kozijnen in combinatie met de juiste beglazing voor uw kozijnen, ramen, deuren of  schuifpui boekt u veel winst.

Share on email
Email pagina
Share on facebook
Deel pagina
Share on whatsapp
Verstuur via WhatsApp